Σπήλαιο Κεφαλάς

Στο σπήλαιο Κεφαλάς θα εντυπωσιαστείτε από τον επιβλητικό, μήκους 103 μέτρων, διάδρομο με τους πελώριους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων σπήλαιο με τους έξι θαλάμους θεωρείται το ομορφότερο της Καλύμνου. Επίσης, θα μπορέσετε να δείτε ίχνη λατρείας του Ολυμπίου Διός, γεγονός που χάρισε στο σπήλαιο την εναλλακτική ονομασία ‘Σπήλαιο του Διός’.

Το σπήλαιο βρίσκεται κοντά στην Πόθια, πέρα απο το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στην περιοχή Κεφαλάς. Μπορείτε να μεταβείτε εκεί από θαλάσσης ή ακολουθώντας τον επαρχιακό ασφαλτοδρόμο από την Πόθια, που στη συνέχεια γίνεται χωματόδρομος. Μόλις φτάσετε στην κορυφή του λόφου όπου καταλήγει ο χωματόδρομος, και αφότου έχετε περάσει μπροστά απο το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα ακολουθήσετε τα μπλε σημάδια που υπάρχουν πάνω στους βράχους και έτσι θα φτάσετε στο σπήλαιο.

Το σπήλαιο είναι ανοικτό στο κοινό καθημερινά από τις 08:30 ως τις 14:00, εκτός Τρίτης και Πέμπτης. Ο φύλακας που βρίσκεται εκεί θα σας δώσει κράνος με ενσωματωμένο φως, για να βλέπετε καλά όμως είναι συστήνεται να είστε εφοδιασμένοι με δικό σας φακό.

FaLang translation system by Faboba

OFFICIAL PARTNER

Booking.com

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΩΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ