Μουσεία στην Κάλυμνο

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με την «Κυρά της Καλύμνου» να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του ,το πανέμορφο αυτό μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 και αξίζει να το επισκεφτείτε.Χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, εξαιρετική κεραμική, νομίσματα, κοσμήματα, εικόνες και χειρόγραφα της Βυζαντινής εποχής καθώς και ένα τεράστιο λατρευτικό άγαλμα του Ασκληπιού βρίσκονται εκεί και περιμένουν να τα θαυμάσετε.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας :+30-22430-23113

 

Ναυτικό Μουσείο

Ιδρύθηκε το 1994.Στο μουσείο παρουσιάζεται όλη η ναυτική παράδοση του νησιού, η ιστορία και οι μέθοδοι της σπογγαλιείας.Θα δείτε πολλά αντικείμενα από ναυάγια αρχαίων πλοίων καθώς και αντικείμενα σχετικά με το επάγγελμα της σπογγαλιείας και την κατεργασία των σφουγγαριών.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας : +30-22430-51361

Λαογραφικό Μουσείο - Καλύμνικο Σπίτι

Πρόκειται για ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο με αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού και οικοσκευών απο παλαιά νοικοκυριά.Στο μουσείο αναπαρίστανται διάφορα μέρη του σπιτιού με τα έπιπλα της εποχής, από την κάμαρη (κρεβατοκάμαρα της νύφης) και την κουζίνα μέχρι τους χώρους του ζυμώματος ή της μπουγάδας και τον κρέβατο (οικογενειακό υπερυψωμένο κρεβάτι).Γενικότερα η ξενάγηση καταφέρνει να εντάξει τον επισκέπτη στο κλίμα της παλιάς Καλύμνου με έναν εξαιρετικό τρόπο.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας : +30-22430-51635

 

 

Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων

Πρόκειται για ιδιωτικό Μουσείο, των αδερφών Βαλσαμίδη.Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από χιλιάδες καταδύσεις στις θάλασσες της γης, περιλαμβάνουν σχεδόν ότι μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό.Στο μουσείο αυτό θα δείτε μεγάλες ποικιλίες από ψάρια, κογχύλια, οστρακοειδή, αστερίες, κοράλλια, καρχαριοειδή, χελωνοειδή και φυσικά όλα τα είδη σφουγγαριών. Επίσης στο χώρο του μουσείου λειτουργεί κατάστημα με σφουγγάρια, κοράλλια και όστρακα.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και ωράριο λειτουργίας : +30-22430-50435
   

Αρχοντικό Βουβάλη

Το Αρχοντικό Βουβάλη μετατράπηκε σε μουσείο το 1982 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της νεοκλασικής νησιώτικης αστικής αρχιτεκτονικής στην Κάλυμνο.Στην διάθεση του κοινού είναι το γραφείο του Νικολάου Βουβάλη με εκθέματα που σχετίζονται με την εμπορική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη. Το δεύτερο δωμάτιο ανοιχτό για το κοινό είναι η τραπεζαρία με τα οικογενειακά πορτρέτα που αποτελούν έργα του Καλύμνιου ζωγράφου Οικονόμου και τέλος στον ημιώροφο βρίσκεται το σαλόνι με τη χαρακτηριστική επίπλωση και διακόσμηση των πλουσίων της εποχής.
Το αρχοντικό απέχει μόλις λίγα μέτρα απο το Αρχαιολογικό μουσείο.
FaLang translation system by Faboba

OFFICIAL PARTNER

Booking.com

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΩΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ